Добре дошли в необичайната страна на НАСА, където има

...
  Добре дошли в необичайната страна на НАСА, където има
Коментари Харесай

5 неочаквано весели факта за НАСА

 

 астронавт

Добре пристигнали в необикновената страна на НАСА, където има място за удивителни истории!

Трима йеменци подали искове в съда против НАСА, потвърждавайки, че Марс е благосъстоятелност на дедите им

Правилно прочетохте. Когато НАСА пуснала совалката „ Патфайндър “ и марсоходът „ Соуджърнър “ за проучване на Марс, няколко мъже от Йемен декларирали, че Червената планета е тяхна благосъстоятелност, която им принадлежи по завещание от преди 3 хиляди години.

„ Наследниците “ били огорчени, че галактическата работа се осмелила да кацне на планетата без тяхно познание. По тази причина те завели дело в съда и предявили документи, „ доказващи “ правото им на благосъстоятелност. В отговор НАСА правилно обяснила на йеменците, че Марс и Слънчевата система принадлежат на цялото човечество.

НАСА изгубили видеозаписите с кацането на „ Аполо 11 “ на Луната

Разбрало се, че касетите са изгубени през 2006 година. Безплодното търсене завършило през 2009 и НАСА признала, че именитите записи  са… изтрити. Легендарната „ лунна разходка “ била безмилостно унищожена дружно с други 200 хиляди записа.

Историческото видео било възобновено от телевизионните излъчвания, редки фрагменти били окончателно изгубени.. Възможно е някой ден да се появят в някой аукцион и да ударят цена от няколко милиона, предвиждат коментатори в интернет.

Астронавтите се къпят в голям басейн

За да приготвят астронавтите за живота на Международната галактическа станция, НАСА построила нейно копие на Земята – великански басейн. По време на образованието си астронавтите прекарват от шест до осем часа под вода за всеки час активност отвън МКС (тоест, разходки в космоса).

Гигантският басейн съдържа 23, 4 млн литра вода. Идеята да се употребява потапянето във вода, с цел да се симулират условия при нулева гравитация, била измислена през 60-те години на предишния век.

 Сградата на НАСА за отвесен монтаж.

Инженерът на НАСА Лони Джонсън е основател на водния револвер

Джонсън се включил към НАСА в качеството си на старши инженер за юпитерианската задача „ Галилео “. През 1982 година Джонсън се опитал да сътвори термо помпа в банята и за тази цел решил да съедини самоделна дюза и маркуч към мивката. Така се родил водният револвер! Инженерът натрупал цяло положение от тези, които желали да продават сходни револвери.

Сградата за отвесен монтаж на НАСА е толкоз огромна, че има лична прогноза за времето

Сградата за отвесен монтаж на НАСА в действителност е голяма. Толкова огромна, че там от време на време вали дъжд. Дъжд от същински облаци. Облаци вътре в постройката. Конструкцията, която е издигната през 1966 година, разполага със система за кондензиране на въздуха, само че в най-влажните дни под тавана се образуват облаци и закапва дъжд. Интересното е, че в 160-метровата постройка има един-единствен етаж. Това е четвъртото по размер оборудване в света, а височината на неговите порти е 139 метра.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР